logo Duikteam de Bevers
logo Duikteam de Bevers met menu

Duiken is niet moeilijk, maar wel leuk!

duiktraining EHBO

Duikteam De Bevers is een vereniging met leden die van duiken houden, niet alleen op duikvakantie maar juist ook in ons eigen land en samen met andere leden. Voor en door leden worden allerlei activiteiten ondernomen om samen de duikhobby te beleven en uit te bouwen.

Dat kan met basis-  en vervolgopleidingen of specialties, maar ook door samen een weekend naar Zeeland te gaan om te duiken, of door een duik + bbq te organiseren dicht bij huis. Leden kunnen zelf hun idee aandragen. Duikteam de Bevers zorgt ervoor dat alles op een verantwoorde manier gebeurt. Lees hieronder meer over onze mogelijkheden tot opleiden.    

 

 

Een duikster-in-opleiding aan het woord

duiksterInOpleidingDuikteam de Bevers leidt regelmatig nieuwe duikers op. Aan het woord Ingrid, die in de zomer van 2018 haar 1* brevet hoopt te halen.

 

“Na jaren van snorkelen had ik eindelijk besloten ook maar eens het duiken te gaan proberen. Na een proefduik met Lies was ik verkocht. Ik ben lid geworden van de Bevers en ben gestart met de opleiding 1*-duiker. Na twee avonden theorieles van Louis, aan de hand van het NOB boek, zijn we gestart met enkele zwembadduiken en na een paar binnenlessen de eerste open water duik in de Groene Heuvels.Elke les weer een paar nieuwe handelingen erbij om onder water vertrouwd te raken. Nog een paar weken en dan hoop ik mijn 1* te hebben gehaald. Ingrid, juli 2018”

Op de vraag wat haar zo aantrekt in het duiken zegt zij: “ik ben gewoon graag in het water. Ik heb al heel veel gezien met snorkelen, ik wil eens verder en dieper het water in, en daar wat langer kunnen blijven”. Een andere Bever vult aan: “Ik kom altijd helemaal tot rust als ik duik. Ik hoef maar met mijn hoofd onder water te gaan en ik ben helemaal ontspannen”. Opleider Louis heeft zo al tientallen duikers aan een duikbrevet geholpen. De vissen van de Groene Heuvels zijn aan hem minder besteed, hij oefent liever opstijgingen en andere basistechnieken.  

]